Betka

Seniorčica Betka je dolgo časa iskala svoje zavetje, noči so postajale hladne in prazen želodček jo je popeljal k vonjavam iz kuhinje nekega gostišča. Tam so jo nekateri ljudje nahranili, veliko njih pa jo je naganjalo stran. Zavetje je našla pod zunanjim žarom, kjer je bilo bolj toplo.
Zelo prijazna seniorčica ni hotela nikomur nič slabega. Povsem zadovoljna je bila s koščki odpadne hrane. Čeprav se v tem trenutku borimo sami s sabo, saj nimamo prostora za niti eno samo mišjo luknjico več, Betke nismo mogli pustiti zunaj.
Namestili smo jo v sobico, kjer prestaja karanteno. Pregled na veterini je pokazal star zlom kolka, kdo ve kako dolgo je revica trpela v bolečinah. Posledice težkega življenja pa so vidne tudi v gobčku, saj tam ni več mogoče prešteti zobkov. Slabokrvnost zdravimo z dodatkom železa. Proti kašlju in prehladu pa je prejela antibiotik. Test za levkozo in aids je bil na naše presenečenje negativen.
Betka je nadprijazna muca, ki je hvaležna za vsako prijazno besedo in nežen dotik, ki ji ga namenimo. V naši oskrbi bo preživela kar nekaj časa, zato bomo izjemno hvaležni vsake pomoči. Za pomoč v obliki botrstva lahko izpolnite obrazec na tej strani. Betka se vam v zameno vsak mesec oglasi z novičkami iz začasne namestitve.