Bučko

Sprva smo ga želeli le odloviti, poskrbeti za kastracijo in vrniti nazaj na njegov kozolec. Že ob prihodu na veterino pa smo ugotovili, da ima poškodovano tačko. Tako je Bučko, navkljub svoji prestrašenosti in glasnem protestiranju, ostal na veterini. Žal je nato še test pokazal pozitivno na levkozo in mačji aids. Bučku se je stanje samo še poslabšalo, postal je apatičen, vendar vseeno nismo želeli obupati!
Zagotovili smo mu popolno veterinarsko oskrbo, vključno s transfuzijo. Izkazalo se je, da smo se odločili pravilno. Čeprav smo s strani veterinarjev, večkrat slišali besede o evtanaziji. Že čez nekaj dni se je Bučku stanje izboljšalo, privadil se je tudi na nežne dotike naših rok.
V kolikor je le mogoče in obstaja vsaj majhna možnost, da si opomorejo od težkega življenja, kot “nikogaršnji”, jim jo ponudimo!
Bučko je prijazen, zelo umirjen muc, ki si želi le nežnosti in polnih posodic hrane. Njegova posebnost je neverjetna spretnost med igro. Človek dobi zares dober vpogled, kako je lahko nagon po lovu, pravzaprav neverjeten.
Bučko je primeren za bivanje v domu, kjer že bivajo levkoza pozitivne muce. Seveda lahko v nov dom odide tudi kot edini muc.
V kolikor ga ne morete posvojiti, mu lahko priskočite na pomoč z botrstvom.
Zaradi nenehnih potreb po sprejemanju novih brezdomnih muc, nam lahko zelo pomagate tudi z začasno namestitvijo muc. Začasno skrbništvo je oblika prostovoljnega dela, kjer ponudite namestitev katerikoli izmed naših muc, ki že dlje časa čakajo na nov dom. Začasni skrbnik poskrbi za varno okolje, prostor, čas in ljubezen, mi pa poskrbimo za vse stroške v povezavi z varovanci. Vključno s kritjem vseh veterinarskih stroškov. V kolikor lahko priskočite na pomoč, smo vedno na voljo za več informacij: zavod.muri@gmail.com