Jaka

Jaka je bil najden tik ob glavni cesti ob krožišču. Z zadnjimi močmi je čakal na nekoga, da ga opazi. Vsi so krožili mimo, dokler ga ni opazila naša prostovoljka.

Odpeljali smo ga na veterino, kjer je moral biti hospitaliziran teden dni. Test je pokazal pozitivno na levkozo. Sicer zdrav in ješč ter neverjetno prijazen muc je bil po enem tednu okrevanja premeščen v začasno namestitev. Zaradi povečanih bezgavk in prehlada je bil odpeljan še na kliniko v Ljubljani, kjer so mu opravili dodatne preiskave (UZ, punkcija vranice) sedaj pa v upanju na ugodno prognozo čakamo na rezultate.
Stroški veterinarske oskrbe zanj so visoki, zato nam vsaka pomoč pomeni ogromno. Poleg tega vsem našim varovancem, zagotavljamo nadstandardno oskrbo, vključno s kvalitetno hrano.
Če bi želeli postati del Jakove življenjske zgodbe, nam lahko s poljubnim mesečnim zneskom pomagate pri zagotavljanju oskrbe zanj. Mi pa se vam v zameno, vsak mesec oglasimo z novimi novicami.
Iščemo pa mu tudi dom.
Jaka je odrasel prijazen muc, ki obožuje poležavanje in božanje. Zelo rad se tudi igra in raziskuje. Najraje pa ima dobro kvalitetno hrano. Ker je pozitiven na levkozo, je pri njemu potrebna posebna pozornost ob spremembi zdravstvenega stanja (npr. prehlad). Ob zagotavljanju kvalitetnih pogojev bivanja ter ustrezni veterinarski oskrbi, lahko živi še veliko kvalitetnih let.