Piki

Piki je komaj dve leti star pes, ki ga je doletela grozna nesreča. Dobra dva tedna je za sabo vlekel zadnji del tačk, po tem ko ga je povozil avtomobil. K sreči ga je opazilo dobro dekle, ki se je odločilo ukrepati! Namestili smo ga na veterino, kjer smo izvedeli končno diagnozo – zlom hrbtenice.

Nismo se predali, omogočili smo mu še dodatne CT in MR preiskave ter nekaj mnenj specialistov ortopedov, glede smiselnosti operacije za stabilizacijo zloma.

Vsi so bili enotnega mnenja, da le-ta ni potrebna. Piki s pomočjo začasne skrbnice pridno izvaja terapije, ki izboljšujejo mišični tonus. Hkrati hodi tudi na strokovno vodeno fizioterapijo.

Karakterno je Piki krasen pes, ki izjemno dobro prenaša vse spremembe, ki mu jih prinaša življenje. Po nesreči se mu je takorekoč vse obrnilo na glavo. Pa vendar je to krasen, igriv in zelo energičen kosmatinec. Najverjetneje ne bo nikoli več hodil, smo nemalokrat zapisali v naših objavah. Ampak njegova začasna skrbnica je bila trdno odločena v njun uspeh. Tako sta z nekaj malega naše pomoči, v dobrem letu dni, uspela dokazati neverjetne rezultate. S klikom na povezavo, si lahko ogledate video o brezmejni predanosti in močni volji: https://youtu.be/WJYLu3oMm00

Stroški njegove oskrbe so še vedno izjemno visoki, zato bomo zanj še posebej veseli pomoči v obliki botrstva. V kolikor pa razmišljate o posvojitvi tega simpatičnega kosmatinca pa smo vam vedno na voljo za več vprašanj.

Video o njegovem življenju tik po nesreči pa si lahko pogledate na tej povezavi.