Snežko

Snežno bela kepica je bila opažena pred podjetjem v okolici Velenja. V upanju, da ga kdo pogreša je bil odpeljan na veterino. Kjer je bilo ugotovljeno, da ima grozno zanemarjeno dlako, s sumom na mikrosporijo. Tik pred prevozom v zavetišče, smo ga sprejeli mi, saj bi bil ob sumu na mikrosporijo, zagotovo evtanaziran.

Po dodatnem pregledu na veterini, je bilo ugotovljeno, da nima mikrosporije je pa pozitiven na levkozo. Premestili smo ga v začasno namestitev, kjer se počuti dobro. Na dodatne preiskave (povečane bezgavke) še čakamo. Stroški oskrbe so velik zalogaj, zato nam vsaka pomoč še kako prav pride.

Snežko potrebuje kvalitetno prehrano in veterinarsko oskrbo, pogosteje kot zdrave muce.

V kolikor bi želeli pomagati, pri oskrbi Snežka, lahko postanete njegov botrček. Mi pa se vam v zameno, vsak mesec oglasimo z novostmi, preko sporočila.

IŠČE DOM:
Snežko je odrasel prijazen muc, ki obožuje predvsem polne posodice hrane. Je igriv in cartljiv. Ker je pozitiven na levkozo, potrebuje le malo več pozornosti in hitro prepoznavo znakov sprememb zdravstvenega stanja. Ob kvalitetni oskrbi lahko skupno preživita še veliko let.
Muce z levkozo so ene izmed najbolj zapostavljenih, saj se večina posvojiteljev boji neznanega. Zato smo tukaj mi, da vam pokažemo, kako povsem enostavno je lahko življenje z mucami, ki imajo en plus “preveč”.