Stevie

Stevie je bil kmalu po rojstvu, drugačen od ostalih. Zaradi nezdravljenega vnetja oči je oslepel. Ostali mladiči v leglu so ga tako pričeli zapostavljati. K sreči ga je kmalu opazila dobra duša, ki mu je želela pomagati.
Sprejeli smo ga v našo oskrbo. V primerih kot je Stevie, se vedno želimo prepričati o kvaliteti nadaljnega življenja.
Po posvetu z MinamiKat mačjo svetovalnico ter kliniko, smo se odločili, da mu ponudimo priložnost za novo življenje.
Ob najdbi je imel komajda 900 g, njegovih oči žal ni bilo več mogoče rešiti. Videl ne bo nikoli. Eno oko smo po priporočilu klinike odstranili, drugo oko pa je po priporočilu oftalmologa potrebno le spremljati, saj obstaja možnost, da nanj vidi vsaj obrise.
Vendar Stevie kljub slepoti živi povsem običajno mačje življenje. Zelo dobro se znajde v različnih prostorih in situacijah. Vajen je tudi družbe drugih muc. Išče skupni dom s Tinetom, saj sta v začasni namestitvi postala nerazdružljiva prijatelja. Čeprav se zdi, da je Tine v oporo Steviju je v resnici ravno obratno. Stevie je namreč zelo pogumen muc, za razliko od vedno previdnega Tineta.
Stevie je iz mladega razposajenega mladička postal malo bolj umirjen muc. Je zelo pogumen, slepota ga popolnoma nič ne ovira! Pri igri sta s Tinetom vedno enakopravna. Zelo rad hodi za njegovo začasnico po stanovanju in posluša kaj počne. Komajda čaka večer saj se izjemno rad stiska in je res zelo cartljiv. Ko mu postane dolgčas si zna kar sam najti kakšno igračo in se z njo tudi sam igra. Nosi jo po stanovanju in se zna zamotiti za kar nekaj časa. Je zelo čist muc, ki je vedno rad urejen.
Na svoj dom čaka že zelo dolgo, verjetno tudi zato, ker išče dom v paru s svojim prijateljem Tinetom. Posvojitev dveh muc hkrati ima bistveno več prednosti, kot “slabosti”