Zavetišče za brezdomne muce je nastalo s pomočjo srčnih donatorjev in prostovoljcev, ki smo se dobrih devet mesecev trudili z urejanjem ustreznih prostorov na naslovu Zavoda Muri.

Z dnem 2.6.2022 smo uspeli uradno registrirati zavetišče za brezdomne muce, ki lahko sprejme 21 odraslih muc oziroma 28 mačjih mladičev. Naša najbolj pomembna naloga še naprej ostaja ozaveščanje o odgovornem skrbništvu muc.

       

Vendar je žal kljub vsemu še vedno vse preveč zavrženih muc, ki so prepuščene same sebi. Po naših najboljših močeh se bomo potrudili, da bi lahko pomagali vsem, ki nam pridejo naproti. Namestitev najdenim mucam pa lahko nudimo le do zapolnitve kapacitet v zavetišču oziroma pri začasnih skrbnikih. V primeru prostih kapacitet lahko naše zavetišče sprejme tudi lastniške muce ter muce, ki so odvzete po inšpekcijskih odločbah.

Zavetišče se financira s pomočjo donacij, z občinami nimamo sklenjenih pogodb o zagotavljanju storitev nameščanja zapuščenih muc.

       

Druge naše naloge so:

  • sprejem prijave o zapuščenih živalih;
  • zagotavljanje potrebne veterinarske pomoči zapuščenim mucam
  • zagotavljanje ulova, prevoza, namestitve in oskrbe zapuščenih muc v zavetišču
  • skrb za oddajo muc novim skrbnikom

Preko stalnih izobraževanj na področju mačje bahavioristike in dolgoletnih izkušenj, ki so opremljene z visoko mero empatije v našem zavetišču nudimo nadstandardno oskrbo vsem mucam.

       

Podatki o zavetišču za zapuščene muce
Zavod Muri
Vransko 119
3305 Vransko
TRR: SI56 6100 0002 1886 942
Davčna številka: 61156965

KONTAKTNI PODATKI
TELEFON 070/85-11-66
MAIL: zavod.muri gmail.comVodja zavetišča: Katjuša Rajovec, mag. zdr.soc.man

URADNE URE ZAVETIŠČA ZA zapuščene muce
PON – PET od 9:00 – 13:00 ure

Posvojitev muc je mogoča le ob predhodno izpolnjenem vprašalniku o posvojitvi ter ob dogovoru z vodjo zavetišča.