Taras

Taras je prvi dve leti svojega življenja preživel v ograjenem dvorišču. Zaradi spremenjenih okoliščin njegovega skrbnika, je pristal na verigi. Le-ta je Tarasu predstavljala velik stres, saj nikakor ni mogel razumeti, da ga veriga omejuje. Ob prihodu pod naše okrilje smo poskrbeli za kastracijo, kjer pa so med posegom na veterini opazili neverjetno dejstvo, da je imel Taras v gobčku zataknjeno piščančjo kost. Tam je bila tako dolgo, da je že povzročila nekrozo tkiva in zobovja. Zato smo ga čez nekaj tednov naročili še na stomatološki poseg. Hitro je okreval in postal sproščen pes, ki najbolj od vsega potrebuje družbo ljudi.

To sporoča na način, da zelo rad skače. Enostavno ne zna povedati drugače, da si želi ljubezen in toplino, za katero je bil prej prikrajšan. Skakanje se ob privajanju na novo okolje sčasoma umirja. Povodec je zanj še vedno težava, saj ga spominja na verigo. Ob postopnem privajanju bi lahko kmalu spoznal, da povodec pomeni zanj možnost za raziskovanje novih poti.

Taras je primeren za ljudi, ki razumejo, da vsak pes potrebuj svoj čas, da se privadi na novo okolje. Je mlad in aktiven pes, ki bo ob primerni vzgoji krasen popotnik na izletih v hribe ali kot družba na kavču.

Ob posvojitvi smo vam vedno na voljo za nasvete in podporo.

 

Taras se trenutno nahaja v plačljivi namestitvi, zato mu lahko pomagate tudi s posvojitvijo na daljavo – botrstvom.

Prijavnica za botrstvo