Pomoč pri zavetišču za muce

Pri opravljanju prostovoljnega dela nas vodita srce in močna volja pomagati brezdomnim živalim.

Preko naših dolgoletnih izkušenj na področju zaščite zapuščenih živali, smo spoznali, da pri nas vedno manjka nadstandardnih zavetišč, ki bi nudila brezdomnim zapuščenim živalim varno zavetje in celostno oskrbo.

Še naprej si neizmerno želimo pomagati, pomoči potrebnim, vendar pri tem srce in močna volja žal nista dovolj. Za boljše zagotavljanje kakovosti pri opravljanju prostovoljnega dela, ki zajema tudi namestitev zapuščenih živali, si nadvse želimo urediti prostore, ki bi nam omogočali registracijo zavetišča za muce.

Muce so v naši deželi še vedno v nezavidljivi situaciji, saj so pogosto marsikomu odveč. Čeprav v resnici s svojo prisotnostjo nikomur, ne želijo nič slabega. Mi jih poznamo in lahko z zagotovostjo zatrdimo, da so to najbolj odkrita in dobrosrčna bitja na tem svetu. Da bi lahko bil tudi njihov svet lepši, potrebujemo ustrezne prostore, ki jim bodo omogočili mirno in varno življenje, vse dokler ne bodo našle svojih novih domov.

Prostori zavetišča za muce, bi bili na lokaciji, kjer se nahaja tudi sedež našega društva, torej na Vranskem. Na tem naslovu imamo na voljo 80 m2 prostora, ki bi ga bilo potrebno preurediti, kot do določa Pravilnik o pogojih za delovanje zavetišč. Pri pripravi načrtov stremimo k zagotavljanju potreb vseh muc, zato bodo muce v zavetišču imele na voljo veliko interaktivnih pripomočkov za splošno dobro počutje. Pri izbiri materialov, bomo poleg zakonsko določenih pogojev, upoštevali tudi posamezne značilnosti mačjih čutil in temu primerno prilagodili okolje.

Veliko postopkov projekta, bomo uspeli realizirati s pomočjo pridnih rok prostovoljcev, vendar se kljub temu soočamo z visokimi stroški, ki so predvideni za renovacijo prostorov in znašajo okoli 20.000 eur.

Za pomoč pri realizaciji ureditve prostorov za zavetišče za muce, se obračamo tudi na vas. Zbiranje tako visokih sredstev, nam predstavlja do sedaj največji izziv. Le s skupnimi močmi pa ga lahko premagamo. Ne glede na visok znesek, vsak najmanjši prispevek za nas pomeni, korak bližje k zastavljenemu cilju, ki bo v pomoč mnogim mucam, ki so se znašle v stiski.

Podatki za nakazilo so:
Zavod za zaščito in dobrobit živali Muri
Vransko 119
3305 Vransko
TRR: SI56 6100 0002 4919 065 (Delavska hranilnica d.d.), namen »zavetišče Muri«

Iskrena hvala za vsak podarjen prispevek, ki je naložba v boljšo prihodnost brezdomnih živali.

Naša zbiralna kampanija poteka tudi na GoGetFunding platformi.

Fundraising with GoGetFunding

Brezplačna dostava ob nakupu nad 49 €!