Pomoč pri zavetišču za muce in starejše pse

Pri opravljanju prostovoljnega dela nas vodita srce in močna volja pomagati brezdomnim živalim.

Preko naših dolgoletnih izkušenj na področju zaščite zapuščenih živali, smo spoznali, da pri nas vedno manjka nadstandardnih zavetišč, ki bi nudila brezdomnim zapuščenim živalim varno zavetje in celostno oskrbo.

Preko našega prostovoljnega dela, smo kmalu spoznali, da so naša zavetišča prepolna tudi brezdomnih psov, predvsem tistih starejših. Morda tudi zato, ker jih v zavetišču malokdo opazi, saj s svojim umirjenim karakterjem ne izstopajo toliko kot mlajši psi. Vsi psi si zaslužijo novo priložnost za drugačno življenje, mi se trudimo, da prav vsak izmed njih postane opažen.

Seniorček Muri je bil razlog, da smo pričeli s svojim poslanstvom. Naučil nas je strpnosti in nam v petih letih druženja, pokazal prave vrednote tega življenja, ki jih v današnjem hitrem tempu, sicer pogosto spregledamo.

Kmalu po tem, ko nas je Muri zapustil je zaživela naša neprofitna organizacija Zavod Muri. Z veliko željo, po pomoči potrebnim živalim, smo ustvarili majhno ekipo, ki ves svoj prosti čas nameni brezdomnim živalim. Osredotočamo se predvsem na tiste, ki jih morda drugi pogosto spregledajo. To so starejši, bolni ali vedenjsko problematični psi. Ti nam predstavljajo nove izzive in z veseljem jih sprejmemo pod naše okrilje. V ponos nam je odkrivati skrite zaklade, ki jih v strahu pred neznanim, seniorčki skrivajo v sebi. Seniorčki nam pomenijo pristnost in izžarevajo posebno energijo, zato so postali naša najljubša skrb. Ne glede na dejstvo, da jim je preostalo najmanj časa za preostanek življenja, si zaslužijo priložnost k boljšemu življenju. Zato je naš projekt zavetišče za starejše pse, nujno potreben. 

Naše zavetišče bo poskrbelo za nadstandarno obravnavo vseh naših varovancev. Na podlagi dolgoletnih izkušenj in nenehnih izobraževanj, smo s pomočjo strokovnjakov iz različnih področij zasnovali projekt zavetišča za starejše pse. Prednosti našega zavetišča so v prvi vrsti visoko zavedanje odgovornosti in empatije do vseh živali. Brez ustreznih človeških virov, nam nešteto zavetišč ne pomeni popolnoma nič. Drug izjemno pomemben dejavnik je čas. Smo mnenja, da si vsak pes zasluži svoj čas. Ves svoj trud in čas bomo usmerjali v kakovostno obravnavo in rehabilitacijo sprejetih psov.  Šele, ko bo pes popolnoma rehabilitiran in pripravljen na nov dom, ga bomo predali v postopek posvojitve. Vsem psom bo vedno omogočena veterinarska oskrba ter vsa potrebna diagnostike, za uspešno zdravljenje morebitnih bolezni. Vsak pes bo imel svojega mentorja, s katerim bosta skupaj stopala v proces rehabilitacije.

Za uresničevanje naših ciljev, ki bi pomagali zagotoviti kakovostno in kar je najpomembneje celovito oskrbo brezdomnim psom, potrebujemo vašo pomoč.  Nujno potrebujemo sredstva za nakup dodatnega zemljišča ter adaptacijo obstoječega objekta, ki bo nudil varno in udobno zavetje za vse pse, ki se znajdejo v stiski. Z vsakim prispevkom na naš varčevalni račun, smo bližje našim ciljem, za boljšo prihodnost psov.

 

Podatki za nakazilo so:
Zavod za zaščito in dobrobit živali Muri
Vransko 119
3305 Vransko
TRR: SI56 6100 0002 4919 065 (Delavska hranilnica d.d.), namen »zavetišče Muri«

Iskrena hvala za vsak podarjen prispevek, ki je naložba v boljšo prihodnost brezdomnih živali.

Naša zbiralna kampanija poteka tudi na GoGetFunding platformi.

https://gogetfunding.com/senior-dog-shelter/

Fundraising with GoGetFunding

 

Brezplačna dostava ob nakupu nad 49 €!