Cilj projekta RENA (rekreativna edukacija najmlajših)  je ozaveščanje najmlajših o odgovornem skrbništvu in rokovanju z živalmi. Namen izvajanja delavnic RENA je tudi preprečevanje poškodb pri otrocih in v nadaljevanju zlorab živali. Neposredno pa s tem pripomoremo k izboljšanju stanja problematike zapuščenih živali.

Glavne aktivnosti delavnic so usmerjene k predstavitvi teoretičnih posebnosti (RAZUMEVANJE PASJE GOVORICE, SPREHAJANJE IN TRENING PSA, PRAVILNA IGRA S PSOM, POMEN STERILIZACIJE IN KASTRACIJE PSOV TER MUC ) ter k izvajanju praktičnih primerov (IZDELAVA IGRAČ ZA MUCE IN PSE V ZAVETIŠČU, PRIKAZ UPORABE ŽIVOLOVKE). Vsebina delavnic je prilagojena starostnim skupinam otrok oz. triadam šolarjev.

Menimo, da so tovrstna izobraževanja, ki so usmerjena v prikazovanje praktičnih primerov rokovanja z živalmi nujno potrebna. Poleg tega ozaveščanje otrok o odgovornem skrbništvu dolgoročno vpliva na  izboljševanje problematike stanja brezdomnih živali.

Delavnice se izvajajo tudi v zunanjem okolju. Obseg in število delavnic se prilagaja, glede na zmožnosti izobraževalne institucije.

 

Otroci o nas:

Anika – 4.b OŠ VRANSKO

Najprej smo z gospo iz Zavoda Muri izdelovali šnofke in hiške za mucke. Potem smo odšli z Blu na sprehod okoli šole. Nato je prišla gospa Katjuša, ki nam je predstavila psičko Reno. Z Reno smo se zelo veliko igrali. Ko smo izdelovali hiške za muce, smo uporabljali vrvice, gumbe, tulce … Gospa Katjuša nam je pojasnila veliko stvari, ki jih še nismo poznali. Povedala nam je, kako moramo skrbeti za psa. Psičko Reno so našli za cesto. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo odšli na sprehod.

 

Projekt RENA lahko podprete preko:

  • Nakazila na TRR: SI56 6100 0002 1886 942 (Delavska Hranilnica) ali
  • pošljete SMS sporočilo na številko 1919, s ključno besedo »MURI5«, prispevate 5 EUR ter
  • preko Paypal naslova: zavod.muri@gmail.com ali paypal.me/zavodmuri/

Na mladih svet stoji, mi si želimo, da bi ta svet (po)stal lep za vse!